Gombhoz a kabátot

 2010.06.07. 20:43

Sokáig nem értettem, hogy mit jelent ez a mondás, gombhoz a kabátot. Aztán ahogy teltek, múltak az évek rájöttem, hogy apró elcsúszások miatt mehetnek tönkre párkapcsolatok, vagy akár egy jó étel ütőssége is sokszor csak egy csipetni fűszeren múlik.

És hogyan kapcsolódik ez a blogunk témájához, az önismerethez, a coacholáshoz, tréningekhez? Úgy, hogy  ki kell tudjuk választani a megfelelő módszert ahhoz az élethelyzethez, kérdésekhez, problémákhoz, amely hatékonyan fog majd segíteni a megoldásban. Jó ha tudjuk, hogy milyen "gyógyírt" használjunk, hiszen súlyos torokgyulladást sem orvosol csak a kamilla tea, ami egyébként egy  enyhébb megfázás esetén elég lehet.

Ha valakinek olyan elhúzódó problémái vannak, amelyek akadályozzák őt az önálló életvitelben,  veszélyben van a munkahelye, családi és szociális kapcsolatai is megromlóban vannak, akkor egyértelmű, hogy pszichológushoz kell fordulnia. Neki valószínűleg pszichoterápiára, súlyosabb esetben gyógyszerre lesz majd szüksége, amit pszichiáter írhat fel. Ha valamilyen készségünket szeretnénk fejleszteni, mondjuk a stressz kezelésünket, akkor érdemes egy olyan tréningre elmennünk, ahol a hatékony stresszkezelési módszereket fogjuk elsajátítani.

Abban az esetben, ha ugyan nincsenek súlyos problémáink, de mégis úgy érezzük, hogy életünk elakadt valahol, nem tudunk egy szintnél tovább jutni, akkor a life coach a legjobb megoldás. És végezetül, hogy a komoly hangulatú bejegyzést oldjuk, nézzétek meg az alábbi linken, hogyan dolgozik a coach.

https://www.youtube.com/watch?v=UY75MQte4RU

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szalonfroccs.blog.hu/api/trackback/id/tr342063997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása