Önbizalom kívül - belül

 2010.06.15. 09:29

A Szalonfröccs kurzus első estéjén az önbizalommal foglalkoztunk. Feladatokkal és beszélgetéssel próbáltuk áttekinteni, hol tart most az önbizalomhoz fűződő viszonyunk a különböző területeken, és hová szeretnénk eljutni. Több érdekes kérdés is felmerült az este folyamán. Például, hogy valóban szükséges-e az adott területen fejlődni vagy csak az alacsony önértékelésünk mondatja ezt velünk? Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Hogy összehasonlítom magam másokkal és alul maradok vagy azért hasonlítgatok, mert nem érzem magam elég magabiztosnak?  Mi van, ha a férjünk jóképű, és mi annyira elfoglaltak vagyunk, hogy nem vesszük észre, hogy mennyi jó csaj rohangál az utcán? És mit kezdjünk azokkal a tulajdonságokkal, amiket valóban nem szeretünk magunkban? Változtathatunk rajtuk? Vagy szeressük meg őket úgy, hogy egészen más szemszögből tekintünk rájuk?

Aki ott volt, nagyjából már ismeri a válaszokat...

Játszottunk egy érdekes feladatot is, melyből kiderült pl., hogy van, aki örökre magányosságra ítéli magát, ha egy társasági estére egyedül érkezik, és ott sem találkozik megfelelő partnerrel, más pedig alig várja, hogy az ott lévő párokkal cseveghessen ...vajon melyiknek lesz jobb a kisugárzása és nagyobb esélye párt találni a közeljövőben? Hasonló helyzeteket megoldandó tanultunk technikákat arra, hogyan váloztassuk negatív automatikus gondolatainkat pozitívvá, és egy címer rajzolásába is belekezdtünk...

De több titkot nem árulok el, akit érdekel, jöjjön el a következőre.

A képeket itt találjátok:

http://picasaweb.google.hu/bernatanett/2010_junius_szalonfroccs?authkey=Gv1sRgCLbJv4y1rJfW2wE#

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szalonfroccs.blog.hu/api/trackback/id/tr812082821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása