GYIK

 2010.05.29. 19:04

GYIK, azaz  a Gyakorta Ismételt Kérdések, minden weblap szerves részét képezik. Amióta érkeznek az érdeklődők és a részvételi szándékot jelzők a SzerelemCsütörtök tréningünkre, bizony felmerülnek a Gyakorta Ismétlődő Kérdések is.

Most az egyik ilyen tipikus kérdésre, próbálok választ adni, röviden és tömören.  "Mitől más ez, mintha a barátnőmmel beszélgetnék?"  Amióta emberekkel foglalkozom akár pszichológusként, akár life coachként, ezt a kérdést mindig felteszik, megjegyzem, teljesen jogosan. A baráti kapcsolatok kölcsönösek, kétirányúak. Vagyis, ha két barátnő találkozik, mindkettő megosztja a másikkal a búját-baját, örömét-fájdalmát. Előfordul, hogy egymás szavába vágnak, figyelmük elkalandozik, akaratlanul is saját magukra terelődik a figyelem. Egy ún. professzionáis kapcsolatban, mint  a life coach és ügyfele, a figyelem az ügyfélre irányul, ilyen szemszögből nézve, ez a kapcsolati forma egyirányú, amely az ügyfél javára billen. A life coach nem osztja meg magánéleti problémáit az ügyfelével, nem hozakodik elő a saját dolgaival. Az ülés  kizárólag az ügyfélről szól, a life coach figyelmét és tudását ez  idő alatt az ügyfelének "adja". A life coach  tudatosan készül az ülésekre, átgondolja az ügyfele álatal "hozott" megoldandó élethelyzetet, hogy arra megfelelő, adekvát módon tudjon reagálni a célirányos kérdéseivel, illetve más eszközökkel, mint pl. tesztek.

A következő blogbejegyzésben is a GYIK-re fogunk válaszolni, de hogy melyikre, azt holnap olvashatjátok majd.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szalonfroccs.blog.hu/api/trackback/id/tr332040833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása